I studiet

Johan Hartmann
Johan Hartmann
CEO og udvikler af mikrobiom-test til forbrugere
Unseen Bio
Martin Steen Mortensen
Martin Steen Mortensen
Seniorforsker i tarmsundhed
DTU Fødevareinstituttet
Line Damsgaard Jørgensen
Line Damsgaard Jørgensen
Senior Innovation Manager
Arla Foods - Fermented Gut Health
Mie Stage
Mie Stage
Journalist & Vært
Ingeniøren

Vores tarmbakterier udgør mere end et kg af vores kropsvægt, og passer vi godt på dem, er de med os i medgang og modgang.

Desværre kan nutidens kost være hård for de gode bakterier, og flere end nogensinde lider af irritabel tyktarm, PCOS og ufrivillig barnløshed. Nye teknologier gør det muligt at kortlægge tarmfloraen i detaljer, og den viden kan måske hjælpe med at rette op på ubalancer og designe mere tarmvenlig mad.

Vi har samlet et panel af eksperter, som både udnytter data om tarmmikrobiomet til at give personlig information om tarmen, til at bedrive forskning og til at designe fødevarer, der skal styrke de gode bakterier.

Det er gratis at se med.

11.00 - 11.05
Velkomst og introduktion

Ingeniørens Mie Stage byder velkommen til seere og til ekspertpanel

11.05 - 11.50
Ekspertpanelet har ordet
  • Hvordan opstår irritabel tyktarm og andre sygdomme?
  • Hvordan påvirker bakterierne fertiliteten hos både mænd og kvinder?
  • Hvilken indflydelse har moderne kost og ultraforarbejdede fødevarer?
  • Kan man redesigne sin tarmflora via mad eller ’super-fæces’ fra donorer?
  • Går en usund tarm i arv?
  • Hvordan arbejder Arla Foods med ny viden om bakterier i designet af deres produkter?
11.50 - 12.00
Afsluttende bemærkninger og tak for i dag

Opsummering af de væsentligste pointer og de sidste spørgsmål fra seerne

Online torsdag den 15. januar 2026

Hvis du er forhindret i at se med live, kan du stadig tilmelde dig og få tilsendt hele optagelsen efter udsendelsen.