Anja Olsen
Anja Olsen
Forskningsgruppeleder, Kræftens Bekæmpelse.
Forfatter til bogen ’Spis rigtig mad’. Forsker i sammenhængen mellem kost og sygdom.
Mads Bjørlie
Mads Bjørlie
Postdoc, DTU Fødevareinstituttet
Forsker i forarbejdning og ingredienser
Frederikke Fester
Frederikke Fester
Chefkonsulent, DI Fødevarer
Udfordrer begrebet ultraforarbejdet mad og bringer fødevareindustriens erfaringer og synspunkter til bordet.
Mie Stage
Mie Stage
Journalist & Vært
Ingeniøren

Ultraforarbejdet mad: Sundt eller falsk?

Ultraforarbejdede fødevarer som færdigretter og sodavand fylder stadig mere af vores kost, og over halvdelen af varerne i de fleste supermarkeder kan defineres som ultraforarbejdede.

Eksperter advarer mod fødevarerne, mens producenterne mener, at alt for meget mad fejlagtigt havner i den usunde kategori. Vi har inviteret tre gæster fra forskningsverdenen og fødevareindustrien i studiet til en snak om trends, sundhed, bæredygtighed og hvilke typer bearbejdning vi vil se i fremtiden.

Stil gerne selv spørgsmål undervejs eller forud til fremtidensmad@ing.dk

10.00 - 10.05
Velkomst og introduktion
 
10.05 - 10.50
Det skal vi høre om

  • Hvad er ultraforarbejdet mad, og hvorfor er det netop nu så omdiskuteret?
  • Hvad siger den nyeste forskning om ultraforarbejdet mad og sygdom?
  • Hvornår er tilsætningsstoffer og forarbejdning nødvendigt?
  • Er fabriksrugbrød værre end hjemmebagt kage?
  • Hvilke rolle spiller forarbejdning i klimadagsordenen?
  • Hvad bliver kravene til fremtidens mad?
10.50 - 11.00
Afrunding

De sidste spørgsmål fra seerne, afsluttende bemærkninger og tak for i dag.

19. september fra 10.00 til 11.00

Eventet bliver livestreamet

Hvis du er forhindret i at se med live, kan du stadig tilmelde dig og få tilsendt hele optagelsen efter udsendelsen.