Name
Udfoldelse af potentialet: AI i billeddiagnostik og røntgen
Description

Præsentation af den nyeste forskning inden for brugen af kunstig intelligens (AI) i røntgen og billeddiagnostik. Dette spændende forskningsområde har udviklet sig i tæt samarbejde mellem private og offentlige aktører, og det har potentialet til at revolutionere diagnosticeringsprocessen og forbedre patientbehandlingen.

Vi vil dykke ned i de seneste opdagelser og teknologiske fremskridt, der baner vejen for mere præcis og hurtig diagnosticering ved hjælp af røntgenbilleder og andre billedteknikker. Vi vil også diskutere de fremtidsperspektiver, som AI bringer med sig, og hvordan det kan forme fremtiden for diagnosticering og behandling og skabe værdi i en klinisk hverdag.
 

PROGRAM
5 minutter:
Velkommen og kort præsentation af program

15 minutter: Anders Bjorholm Dahl
Oplægget fokuserer på hvordan AI og maskinlæring spiller en stadig vigtigere rolle inden for 3D billedanalyse og røntgen inden for life science. Ved hjælp af AI kan komplekse 3D-billeder og røntgenbilleder analyseres mere præcist og effektivt og åbne op for unikke muligheder til gavn for patienter i fremtiden. Men hvad kræver det at omsætte ny forskning og teknikker til praktisk anvendelse? Og hvad er fremtidsperspektiverne og evt. barrierer?

15 minutter: Mads Nielsen
Præsentation af nyeste forskning fra Pionercenteret for AI på KU med særligt fokus på brystkræft screening. Den nuværende Europæriske standard med “one size fits all model” har en række begrænsninger, herunder en betydelig arbejdsbyrde for radiologer ved dobbeltanalyse, især ved screening af brystkræft hos kvinder med tæt densitets brystvæv. Mads diskuterer, hvordan man bruger AI til at afbøde disse begrænsninger og hvad det kan have af betydning for klinikere og patienter.

15 minutter: Benjamin Rasmussen
CAI-X udforsker brugen af AI til at forbedre kvaliteten i sundhedsvæsenet. Det er et videns- og kompetencecenter, der er med til at forbinde klinikere fra hospitalet med universitetets ingeniører og forskere samt private virksomheder. 
Benjamin, som både er radiolog på OUH og leder af CAI-X vil præsentere seneste forskning og hvordan denne kan omsættes i en klinisk hverdag tæt på patienterne. Hvilke barrierer er der når forskning og klinisk hvordan møder hinanden, og hvordan kan forskning være med til at understøtte den kliniske hverdag fremadrettet. 

8 minutter: Spørgsmål fra salen

2 minutter: Afrunding og tak for i dag
 

Dette arrangement er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen

Moderator
Troels Andersen | Leder af PA’s sundhedsteam i Danmark
Date & Time
Thursday, November 9, 2023, 2:15 PM - 3:30 PM
Theater
Theater 2
Digital Health

Slides from presentation
Slides from the presentation will be visible on this site if the speaker in question wishes to share them.
Please note that you need to be signed in in order to see them.