Digitale tvillinger baseret på multifysik  

Velkommen til endnu en briefing hvor digital simulering og den fysiske verden smelter sammen. På denne online briefing præsenteres du for hvordan den virtuelle prototype kan bidrage i løbet af hele produktets livscyklus, fra koncept og optimering af designet over testning til digital tvilling af et kørende produkt. Fra avancerede prototyper til præcis prognosticering. 

Briefingen sætter særligt fokus på udfordringerne ved opbygningen af en digital tvilling af et fysisk produkt, en komponent eller proces:

  • Den bagvedliggende model skal være realistisk og medtage alle relevante fysiske fænomener.
  • Den hastighed hvormed store mængder live data skal behandles af den digitale tvilling.

Processen kan revolutionere design, testning og optimering af produkter og processer på tværs af industrier.  

Briefingen er for alle der arbejder med industrielt design, prototyper, produktudvikling, forretningsudvikling mm.

Briefingen bliver livestreamet

Torsdag den 6. juni 
kl. 10.00 til 11.00 

Hvis du er forhindret i at se med live, kan du stadig tilmelde dig og få tilsendt hele optagelsen efter udsendelsen. 

Digitale tvillinger kan som her f.eks. ligge i sky’en eller som en del af reguleringssløjfen. Her ses ligeledes et eksempel på en sammenstilling af flere tvillinger fra en bil.

Om COMSOL

COMSOL er en global leverandør af simuleringssoftware til produktudvikling og forskning til tekniske virksomheder, forskningslaboratorier og universiteter. Deres produkt, COMSOL Multiphysics®, er et integreret softwaremiljø til oprettelse af fysikbaserede modeller og simuleringsapps.

I studiet

Thure Ralfs
Thure Ralfs
COMSOL
Direktør
Jakob Møllerhøj
Jakob Møllerhøj
INGENIØREN
Vært

Dagens program

10:00 AM - 10:05 AM

Vores vært byder velkommen til dagens briefing. 

 
10:05 AM - 10:50 AM

Innovation, vidensdeling, faster-time-to-market, bæredygtighed, bedre produkter, ressourceoptimering, digitale tvillinger. Velkendte og nye krav til virksomhederne og deres udviklingsafdelinger, som igen stiller nye og stigende krav til ingeniørerne, designerne og produktudviklerne og deres værktøjer.

Bliv meget klogere på hvordan f.eks. multifysik, virtuelle prototyper, machine learning, topologi- og formoptimering og andre teknologier komplementerer hinanden. Vi dykker ned i hvordan multifysiske modeller og machine learning kan understøtte en effektiv vidensdeling eller medvirke til opbygning af en digital tvilling.

 
10:50 AM - 11:00 AM

Vores vært, Jakob Møllerhøj tager imod spørgsmål fra seerne inden afrunding af briefingen