Sådan kommer du i gang med den bæredygtige omstilling af jeres it forbrug

EU-direktivet, Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), træder i kraft i 2024. Det medfører langt større krav til virksomheders viden og rapportering af forbrug, CO2-aftryk mm.

Men hvad med IT-afdelingen selv? Hvor kan man internt sætte ind? Et voldsomt stigende dataforbrug og en overordnet transformation mod mere digitalisering, gør it-afdelingens aktiviteter og ansvarsområde til et selvstændigt felt for en indsats i forbindelse med ESG/CSR arbejdet.

Briefingen er rettet mod både store og små virksomheder og organisationer, og har fokus på hvilke initiativer it-afdelingen kan iværksætte. Det inkluderer bl.a. politikker for levetiden på IT-udstyr, strategier for bæredygtig softwareudvikling, fremme af klimapositive datacentre, automatisk slukning af hardware og omstilling til cirkulære indkøbsmodeller.

Ambitionen for eventen er at fremme af en bæredygtig digital arbejdskultur og skabe en platform for udveksling af erfaringer. Deltagerne går hjem med viden om praktiske værktøjer til at optimere energieffektivitet og ressourceforbrug og med inspiration til hvordan man udvikler arbejdet med dokumentation og dataopsamling. 

Praktisk info:

Eventet foregår hos
IDA Conference på Kalvebod Brygge 31, 1560 København

Der er gode parkeringsmuligheder, og det er tæt på Københavns Hovedbanegård.

Mød talerne

Maja Kirkeby
Maja Kirkeby
Roskilde University
Associate Professor
Mikkel Ramlov
Mikkel Ramlov
Conscia
Chef for Software-as-a-Service Team
Rasmus Sindum
Rasmus Sindum
Conscia
Product Owner, PowerSave
Aleks Amundsen
Aleks Amundsen
Immeo
Manager
Frederik Gylling
Frederik Gylling
Microsoft
Sustainabilty Center of Excellence Lead
Kristoffer Forné Strøberg
Kristoffer Forné Strøberg
TDC Erhverv
Head of Market & Products
Kresten Wiingaard
Kresten Wiingaard
Adapt Agency
CEO og ordstyrer

Dagens program

8:30 AM - 9:00 AM
 
9:00 AM - 9:05 AM

Formiddagens ordstyrer Kresten Wiingaard byder velkommen til deltagere, partnere og oplægsholdere

9:05 AM - 9:45 AM

Kørende software anslås i dag til at forbruge 6 % af verdens elektricitet og vi forventer at dette øges med op til 56 % allerede i 2030. Strømforbruget er dén største faktor i CO2-udledningen for kørende software og i denne talk vil vi se på hvordan vi kan sammenligne strømforbruget for web-baserede IT-systemer, individuelle programmer og hvordan vi kan arbejde med at energi-effektivisere vores software.

Lektor Maja H. Kirkeby, Roskile Universitet - Datalogi

9:45 AM - 10:20 AM

Kravene til den grønne omstilling stiger – og med god grund. Den ene triste vejrrekord følger den anden, og miljømål er blevet en fast del af arbejdet i både private og offentlige organisationer. Vi ved, at vi ikke kan redde hele verden, men - med mange bække små - kan IT også være med til at gøre reel forskel – og endda helt uden at brugerne oplever forringelser. I dette oplæg fortæller Mikkel og Rasmus om, hvordan IT kan medvirke til at nå de grønne mål ved at automatisere tænd- og slukketider på forskellige netværk, bibeholde den gode brugeroplevelse og dokumentere energibesparelserne.

Chef for SaaS-teamet Mikkel Ramlov, Conscia

Product Owner PowerSave Rasmus Sindum, Conscia

10:20 AM - 10:35 AM

hils på talere, partnere og deltagere

10:35 AM - 11:10 AM

Nordic business leaders rank sustainability among the top three most important agendas for the future. With new legislation and increasing pressure from investors, partners, and consumers, a new approach to ESG and its related data challenges is required.

Join Immeo to gain deeper insights into the data challenges that companies are facing when implementing ESG strategies, complying with CSRD requirements, and preparing for the Digital Product Passport. Discover how a data-centered architecture can be the key to effectively activating organizational sustainability data, delivering valuable, actionable insights across the business.

Get a live demo of Microsoft Fabric and Microsoft Sustainability Manager, where we will demonstrate how these tools support compliance at an aggregated level and facilitate further analysis and AI-driven insights at a more detailed level.

Senior Manager Aleks Amundsen, Immeo

Sustainability Center of Excellence Lead, Frederik Gylling, Microsoft

11:10 AM - 11:45 AM

Beskrivelse er på vej 

Head of Markets & Products Kristoffer Forne Strøberg, TDC Erhverv

11:45 AM - 12:00 PM
 

Praktisk information

IDA MØDECENTER
Kalvebod Brygge 31-33
1577 København V

Gode parkeringsmuligheder og tæt på Københavns Hovedbanegård.

Topmoderne konferencefaciliteter.

Eventet er tilrettelagt og produceret af Ingeniørens kommunikationsbureau Tech Relations.

Ingeniøren Event forbeholder sig retten til at afvise tilmeldinger uden for målgruppen eller fra direkte konkurrenter til vores samarbejdspartnere.

Kontakt vores konsulenter for specifikke spørgsmål:

Henrik Ulander
Program & Tilmelding 
heu@ing.dk

Helle Kirk
Seniorkonsulent
hek@version2.dk

Helle Francois Andersen
Commercial Brand Manager
hfa@version2.dk