Simulering af akustik

Nogle materialer og udformninger reflekterer lydbølger, andre absorberer og dæmper. Men hvor meget og i hvilken retning? Arbejder du med akustik eller vibrationer er denne briefing skræddersyet til dig! 

Få indsigt i hvordan man kan simulere lydens bevægelser og bliv i stand til at justere design løbende. 

Simulering med multifysik driver i dag udviklingen inden for akustik, og giver indsigt i alle designaspekter, der påvirker den akustiske performance af et produkt eller et rums udformning.

Om det er højttalere, mikrofoner, mobile enheder, høreapparater, bygningsakustik, akustik i biler, ultralyd eller ikke-destruktiv testning (NDT), giver evnen til at koble forskellige fysiske fænomener dig mulighed for at forudse, optimere og virtuelt teste et design under virkelighedstro forhold.

Akustik arbejder på tværs af mange størrelsesskala, fra mikroakustik til rumakustik, i løbet af denne briefing vil vi både kigge på hvilke teknikker, der er bedst egnet til en given opstilling, men også hvordan teknikkerne kan kobles, så man kan analysere en konferencehøjtaler i samspil med et rum, eller en højtaler i en koncertsal.

Om COMSOL

COMSOL er en global leverandør af simuleringssoftware til produktudvikling og forskning til tekniske virksomheder, forskningslaboratorier og universiteter. Deres produkt, COMSOL Multiphysics®, er et integreret softwaremiljø til oprettelse af fysikbaserede modeller og simuleringsapps.

Eventet bliver livestreamet

Onsdag den 13. marts 
kl. 10.00 til 11.00 

Hvis du er forhindret i at se med live, kan du stadig tilmelde dig og få tilsendt hele optagelsen efter udsendelsen. 

I studiet

Thure Ralfs
Thure Ralfs
COMSOL
Direktør
René Christensen
René Christensen
Acculution
CEO
Mads Herring Jensen
Mads Herring Jensen
COMSOL
Developent Manager, Acoustics
Jakob Møllerhøj
Jakob Møllerhøj
INGENIØREN
Vært

Dagens program

10.00 - 10.05

Vores vært byder velkommen til dagens briefing. 

 
10.05 - 10.50

Vi har studiet fyldt af eksperter. Få indsigt i hvordan simulering med multifysik i dag driver udviklingen inden for akustik. Vi ser på simulering af ren akustik og mikroakustik, hvor f.eks. resonansproblemer i rum og rør, eller udstrålingsproblemer kan udforskes. Desuden demonstreres det, hvordan man laver modeller af transducere (mikrofoner og højttalere) baseret på forskellige principper som Magnetomekaniske (moving coil, Balanced Armature), Electrostatiske, og Piezoelektrisk, og dermed bliver i stand til, at iterere hurtigt uden at skulle lave fysiske prototyper eller dyre værktøjer. 

 
10.50 - 11.00

Vores vært, Jakob Møllerhøj tager imod spørgsmål fra seerne inden afrunding af briefingen