PFAS — De aktuelle udfordringer og løsninger

Igennem mange årtier har vi brugt PFAS-stoffer i en lang række sammenhænge, fordi de er vand- og smudsafvisende og har andre egenskaber, der umiddelbart virker forjættende. Men anvendelsen har vist sig at være dybt naiv, fordi stofferne tillige har en lang række negative egenskaber, er meget vanskelige at nedbryde og truer bl.a. drikkevand og vandmiljø. Så nu skal vi rydde op. I denne online briefing har vi samlet tre af de fremmeste eksperter i bekæmpelse og bortskaffelse af PFAS.

Tilmeld dig nu og få et dybdegående indblik i PFAS

Dette event er en unik mulighed for at blive opdateret om de seneste trends og indsigter inden for PFAS-håndtering – og få bud på løsninger af den vanskelige prioritering. Se programmet og eksperterne nedenfor. Det er gratis at se med. 

Eventet bliver livestreamet

Fredag den 22. sept. kl. 10.00 til 11.00 

Hvis du er forhindret i at se med live, kan du stadig tilmelde dig og få tilsendt hele optagelsen efter udsendelsen. 

Dagens gæster i studiet

Bente Villumsen
Bente Villumsen

Civilingeniør og leder

Videncenter for Miljø & Ressourcer, Danske Regioner

Videncenteret har til opgave at understøtte regionernes arbejde på miljøområdet, særligt inden for jord- og grundvandsforurening og råstoffer.
Har i mere end 30 år arbejdet med vand, jordforurening, råstofgravning, landbrug, klimatilpasning.


Caroline Kragelund Rickers
Caroline Kragelund Rickers

Mikrobiolog, ph.d og Centerprojektleder

Teknologisk Institut

Har arbejdet på Teknologisk Institut med forsknings- og udviklingsprojekter i de sidste 12 år, en del af dem om PFAS. Fokus har primært været udvikling af teknologiske løsninger til fjernelse/reduktion af miljøfarlige forurenende stoffer i forskellige typer spildevand. Projektleder på innovationspartnerskab målrettet fjernelse af miljøfarlige forurenende stoffer finansieret af Miljøstyrelsen.


Tore C. Svendsen
Tore C. Svendsen

Miljøingeniør og ph.d i miljøkemi

Vandrensning.com

Medstifter af virksomheden Vandrensning.com, der leverer PFAS løsninger til danske, svenske og norske kunder. Har arbejdet med industriel vandrensning i 20 år, og med PFAS længe før det blev nævnt i Danmark. Har været del af installationen af PFAS rensning på en række brandskoler, lufthavne og deponier.


Michael Rothenborg
Michael Rothenborg
Redaktør, vært
WaterTech

Michael Rothenborg er en erfaren journalist, redaktør og forfatter med speciale i klima, miljø, energi og bæredygtighed. Han har skrevet og redigeret for en række af Danmarks førende medier og arbejder i dag som redaktør hos Teknologiens Mediehus, hvor han især beskæftiger sig med klimatilpasning og vandteknologi gennem nichemediet WaterTech.

Med over 30 års erfaring i journalistik – herunder 20 år på Politiken og flere år som Cross Media Editor hos Rambøll – har Michael en skarp evne til at formidle komplekse emner på tværs af platforme. Han har desuden skrevet fem bøger om alt fra klimaforandringer til sociale forhold.

Som ordstyrer og vært for arrangementet vil Michael styre debatten med sin dybdegående viden om miljø- og klimaudfordringer samt sin evne til at skabe engagerende og meningsfulde samtaler mellem eksperter og publikum.


Dagens program

10.00 - 10.05

Michael Rothenborg byder velkommen til dagens briefing. 

 
10.05 - 10.50

Ekspertpanelet gennemgår blandt andet:

  • Den aktuelle status for PFAS i Danmark
  • Hvordan kommer vi af med PFAS?
  • Opgaven er enorm - så hvordan skal vi prioritere?
  • Forskning og innovation inden for sikker og bæredygtig håndtering af PFAS
 
10.50 - 11.00

Michael tager de sidste spørgsmål fra seerne inden afrunding af briefingen