I studiet 

Jette Feveile Young
Jette Feveile Young
Professor, Institut for Fødevarer
Aarhus Universitet
Jakob Skovgaard
Jakob Skovgaard
CEO
PlanetDairy
Thomas A.M. Skelly
Thomas A.M. Skelly
Ph.d.-stipendiat, Institut for Fødevarer og Ressourceøkonomi
Københavns Universitet
Mie Stage
Mie Stage
Journalist, Vært
Ingeniøren

Animalske fødevarer uden dyr

Inden 2050 kan mange animalske fødevarer formentlig laves uden dyr. Oksekød og kylling kan produceres af stamceller i en bioreaktor, og komælkens byggesten kan produceres af gærceller. Udviklingen er i fuld gang, og i Singapore har de allerede “laboratoriekød” på menukortet. Vi har inviteret eksperter i studiet, der arbejder på at erstatte en række af danskernes livretter med bæredygtige og sunde alternativer. Men er forbrugerne klar til at spise kultiverede fødevarer, og hvilken rolle spiller hybridprodukter? Hør eksperterne fortælle om dansk madkultur i nyt perspektiv og stil gerne selv spørgsmål undervejs.

Ingeniørens tema om fremtidens mad

onsdag den 4. juni 2025
12.00 - 12.05
Velkomst og introduktion
 
12.05 - 12.50
Vi skal høre om:

Hvordan fremstiller man kød fra stamceller?
Kan man udskifte mælken i en ost – og med hvad?
Kan vi helt undvære koen og få bakterier til at lave mælk?
Er hybridprodukter af kød eller mælk og grøntsager vejen frem?
Hvad siger forbrugerne til de nye fødevarer, og hvornår kommer de på tallerkenen?
Vi bringer den seneste forskning, hybridprodukter og nye forbrugerundersøgelser til bordet.

12.50 - 13.00
Afsluttende bemærkninger og tak for i dag

 

De sidste spørgsmål fra seerne 

Eventet bliver livestreamet d. 4. juni kl. 12. Er du forhindret i at se med live, kan du stadig tilmelde dig og få tilsendt hele optagelsen efter udsendelsen.

Har du problemer med livestream så prøv at anvend en anden browser – vi anbefaler at bruge Chrome eller Edge. Ellers så kontakt os på event@ing.dk.

Eventen er tilrettelagt og produceret af Ingeniørens kommunikationsbureau Tech Relations.