Jette Feveile Young Professor, Institut for Fødevarer Aarhus Universitet
Forsker i kultiveret kød, baseret på stamceller.
Jakob Skovgaard CEO PlanetDairy
Udvikler fødevarer, herunder bl.a. hybridoste af mælk og plantedele og arbejder på mælkeproteiner, produceret af mikroorganismer.
Thomas A.M. Skelly Ph.d.-stipendiat, Institut for Fødevarer og Ressourceøkonomi Københavns Universitet
Forsker i forbrugeradfærd i forhold til køderstatninger.
Mie Stage Journalist, Vært Ingeniøren
Animalske fødevarer uden dyr
Inden 2050 kan mange animalske fødevarer formentlig laves uden dyr. Oksekød og kylling kan produceres af stamceller i en bioreaktor, og komælkens byggesten kan produceres af gærceller. Udviklingen er i fuld gang, og i Singapore har de allerede “laboratoriekød” på menukortet. Vi har inviteret eksperter i studiet, der arbejder på at erstatte en række af danskernes livretter med bæredygtige og sunde alternativer. Men er forbrugerne klar til at spise kultiverede fødevarer, og hvilken rolle spiller hybridprodukter? Hør eksperterne fortælle om dansk madkultur i nyt perspektiv og stil gerne selv spørgsmål undervejs.
Hvordan fremstiller man kød fra stamceller?
Kan man udskifte mælken i en ost – og med hvad?
Kan vi helt undvære koen og få bakterier til at lave mælk?
Er hybridprodukter af kød eller mælk og grøntsager vejen frem?
Hvad siger forbrugerne til de nye fødevarer, og hvornår kommer de på tallerkenen?
Vi bringer den seneste forskning, hybridprodukter og nye forbrugerundersøgelser til bordet.
Eventet bliver livestreamet d. 4. juni kl. 12. Er du forhindret i at se med live, kan du stadig tilmelde dig og få tilsendt hele optagelsen efter udsendelsen.
Har du problemer med livestream så prøv at anvend en anden browser – vi anbefaler at bruge Chrome eller Edge. Ellers så kontakt os på event@ing.dk.
Eventen er tilrettelagt og produceret af Ingeniørens kommunikationsbureau Tech Relations.